peskov-nemacka-sve-vise-ukljucena-u-ukrajinsku-situaciju

Nemačka se sve više meša u konflikt u Ukrajini, poručio je medijima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, uprkos prethodnom obećanju nemačkog kancelara Olafa Šolca da će osigurati da se oružje isporučeno Kijevu ne koristi za napad na rusku teritoriju.

Peskov odbacuje Šolcovu tvrdnju, uz obrazloženje da „Nemačka nema načina da to prati, a uz to, oružjem koje je ova zemlja isporučila ukrajinskom režimu, već se otvaraju vatra na teritoriju Rusije, jer je Donbas ruski region“.

Peskov je istakao da „oružje puca na teritoriji Rusije“, a po njegovim rečima, svakim danom, povećava se direktna i indirektna uključenost Nemačke u ovaj sukob.

„Naravno, nemački kancelar treba da pođe od ovoga“, zaključio je Peskov i podsetio da „specijalna operacija ima za cilj eliminisanje pretnje, koje Ruskoj Federaciji dolazi od kijevskog režima“.

Pročitajte još:

„Ne želimo da nas Kijev uvuče u rat sa Rusijom. O isporuci oružja Ukrajini, Berlin se dogovara sa zapadnih saveznicima“, izjavio je nemački kancelar, prilično naivno, kako su to prokomentarisali mediji u Rusiji.

Nemačka se, osim toga, za razliku od Velike Britanije, Poljske i Holandije, dugo brinula da bi isporuka borbenih tenkova mogla da eskalira rat i navede Moskvu da upotrebi nuklearno naoružanje.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Novosti