Čudo neviđeno u Crnoj Gori - Ispod zgrade Višeg suda

Ovo što se zbilo u Crnoj Gori je čudo neviđeno i nezapamćeno čak i u dosadašnjoj kriminalnoj praksi velikih proizvođača opojnih droga.

Da je Crna Gora zemlja čudesa, svedoči i primer iz Podgorice, gde je ispod zgrade Višeg suda otkriven tunel.

Ovakvom razvoju događaja niko se nije ni nadao, niti je mogao da nasluti da se ispod površine zemlje zapravo nalazi tunel koji vodi do depoa za narkoticima.

Tunel je vodio sve do depoa Višeg suda gde se čuva nekoliko tona kokaina.

U depou ima dve tone kokaina i nekoliko tona marihuane, zatim oružje kojim su počinjena krivična dela, dokumenta, predmeti izvršenja krivičnih dela, i drugi materijalni dokazi izuzeti tokom uviđaja i istrage.

Predsednik suda Boris Savić je potvrdio da je tunel iskopan.

“Na dobro sakrivenom mestu pronađen je otvor tunela, koji je morao biti pravljen duži vremenski period. Uviđaj je završen, ne znamo šta se moglo sve desiti da taj otvor nije primećen. Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost. Tunel je tačno otkriven pod zemljom, a istragom će se utvrditi koji je alat korišćen. Neverovatan je način izvršenja, kopanja tunela”, istakao je Savić, prenosi Adria TV.

Takođe, predsednik suda Boris Savić tvrdi da je urađen popis i da je ustanovljeno da gotovo ništa ne nedostaje.

“Istina je da su u Višem sudu u prostorijama depoa tog suda zatečeni tragovi drugih lica. Odmah je obaveštena policija, koja je nakon izvršenog uviđaja došla do iste konstatacije. Sproveden je popis, koji je trajao do ranih jutarnjih sati. Konstatovano je da gotovo ništa ne nedostaje”, rekao je Savić.

Pročitajte još:

Međutim, Savić je rekao i da je odrađen pregled samo glavnih predmeta, dok bi za celokupni popis trebali meseci.

Ovakavo otkriće je zaista čudo neviđeno i mnogi narko bosovi mogu da sanjaju ovakve ili slične tunele, za čije prokopavanje je moralo da se utroši poprilično puno vremena.

Ostaje misterija ko je prokopao tunel i sa kojom namerom!?

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji