dmitrij-medvedev-o-destruktivnom-oruzju-koje-stize-u-ukrajinu

Dmitrij Medvedev zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti prokomentarisao je šta misli o destruktivnom oružju koje se isporučuje Ukrajini koji vodi do verovatnog scenarija nuklearne apokalipse.

„Sva dejstva koja imaju za cilj jačanje vojne komponente kijevskog režima na kraju vode samo jednom, povećanju broja žrtava i produženju vojnog sukoba“, rekao je Dmitrij Medvedev na konferenciji za novinare u Laosu o isporuci lovaca F-16 Kijevu.

„Jer, što više oružja bude isporučeno, to će svet biti u većoj opasnosti, a što to oružje bude razornije, to je verovatniji scenario onoga što se obično naziva nuklearna apokalipsa“, naglasio je on.

Pročitajte još:

Ranije je list Politico, pozivajući se na izvor iz Pentagona, pisao da se američko Ministarstvo odbrane ne protivi mogućoj isporuci lovaca F-16 Ukrajini od strane drugih zemalja. Istovremeno, prema navodima izvora, takva odluka o predaji lovaca još nije doneta, a Pentagon je više puta dovodio u pitanje potrebu Ukrajine za njima u trenutnoj fazi sukoba.

Ukrajina se, kako je objavio list, pozivajući se na savetnika ukrajinskog ministra odbrane Jurija Saka, nada da će od Zapada dobiti do 50 lovaca F-16, a ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski želi da tema borbenih aviona bude u centru pažnje na samitu G7 u Japanu i samitu NATO-a u Litvaniji

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Novosti