dmitrij-medvedev-zelenski-bi-mogao-da-zavrsi-kao-hitler

Ukrajinski lider Volodomir Zelenski mogao bi da doživi istu sudbinu kao nacistički diktator Adolf Hitler, tvrdi bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Komentari Medvedeva su usledili kao odgovor na sugestiju Zelenskog da će zvaničnici Kremlja dočekati „tužan kraj“.

„Ne znamo ko će dočekati koji kraj“, napisao je Medvedev na Telegramu, pre nego što je uporedio ukrajinskog predsednika sa Hitlerom, koji je izvršio samoubistvo u završnoj fazi Drugog svetskog rata dok su sovjetske trupe jurišale na Berlin.

Bivši ruski lider je takođe optužio Zelenskog da „želi smrt svima u Kremlju“.

Izjeve Medvedeva su usledile kao odgovor na intervju koji je u petak objavio BBC, u kojem je Zelenski izjavio: „Verujte mi, oni u Kremlju… završiće se loše po njih.

Ukrajinski predsednik je izrazio želju za brzom smrću sadašnjeg ruskog rukovodstva, tvrdeći da „sigurno neće umreti prirodnom smrću“.

Intervju sa Zelenskim dolazi manje od dve nedelje nakon napada dronom na Kremlj, koji je Moskva opisala kao pokušaj ubistva predsednika Vladimira Putina i teroristički čin.

Ruski lider nije bio u Kremlju u vreme incidenta.

Pročitajte još:

Rusija je optužila Kijev za organizovnje napad i rekla da zadržava pravo da odgovori onako kako želi. Ukrajina je negirala bilo kakvu umešanost u incident, iako je napad podstakao da Medvedev pozove na „fizičko uklanjanje“ Zelenskog.

Šef kijevske obaveštajne službe Kiril Budanov kasnije je obećao da će „nastaviti da ubija Ruse bilo gde“ do „potpune pobede Ukrajine“.

Kremlj je tu izjavu označio „zaista gnusnom“ i rekao da je to potvrda da je Kijev umešan u orkestriranje terorističkih napada.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/RT