Gugl angažovao digitalnog zdravstvenog lidera

Gugl je angažovao bivšeg lidera američke Uprave za hranu i lekove(FDA) za svog novog višeg direktora globalne strategije digitalnog zdravlja. Bakul Patel je proveo više od decenije u FDA, a nedavno je bio glavni službenik za digitalno zdravstvo globalne strategije i inovacija.

„Radujem se što ću naučiti od timova u zdravstvu širom Gugla i Alfabeta i pomoći u izgradnji jedinstvene digitalne zdravstvene i regulatorne strategije“, napisao je on u postu na Linkedinu u ponedeljak najavljujući taj potez.

Kao i sve velike tehnološke kompanije, Gugl je u poslednjih nekoliko godina zašao dublje u zdravstvo i zdravstvenu zaštitu.

Moskva: Izolacijom Rusije stvara se još veća prehrambena kriza

Njegove ambicije se kreću od rudarenja velikih podataka za algoritme do razvoja alata za otkrivanje bolesti do reklamiranja istih.

Ali njjihova strategija je prošla kroz neke preokrete: kompanija je raspustila odeljenje Google Health u avgustu 2021. i proširila svoje zaposlene na različite inicijative.

Patel je tek poslednji koji je ušao u Alphabet i federalnu regulatornu agenciju. Trenutni komesar FDA Robert Kalif je bivši viši savetnik Alphabeta. A Guglova glavna zdravstvena službenica Karen DeSalvo je bivša direktorka Kancelarije nacionalnog koordinatora za zdravstvene informacione tehnologije.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: The Verge