histerija-je-okoncana-istine-i-zablude

Histerija koja je tri godine trajala i koja je od virusa napravila „demonsku“ pandemiju zvanu kovid donela nam je gomilu laži i deklaracija sa dokazima koje su bile manje namenjene informisanju ljudi, već je stvorena da konsoliduje moć i kupi vreme već odavno moćnima.

Među njima je bio dobro poznati Entoni Fauči kodi je krenuo od protivljenja nošenja maski, pa je prešao na preporuku nošenja jedne i, konačno, na nošenje dve. Sad kada treba da se skloni sa TV ekrana poručuje da smo na sredini pandemije.

Fauči je takođe pokušao da nas ubedi da virusom SARS-CoV-2 nije manipulisano u laboratoriji iako mu je njegov unutrašnji krug poslao e-poštu o „neobičnim karakteristikama“ virusa koji su izgledali „potencijalno projektovani“. I, naravno, imali smo „petnaest dana da zaustavimo širenje“, koncepta koji se vukao dve godine.

Histerija je sa dve maske oslikala namere Faučija

Takođe, postojala je i kontroverza o „dobitku funkcije“, fokusirana bitka za zaštitu, zatvaranje škola, blokada, obavezna vakcina i lažno predstavljanje vakcina.

Ove teme su dobile veliku pažnju javnosti. Jedina tema pandemije koja nije, a ipak je važna, je „zloćudni“ ivermektin.

Vreme je da se istina sazna.

Ako ste pomno pratili vesti u poslednje dve godine, verovatno ste čuli nekoliko stvari o ivermektinu. Prvo, da je to veterinarski lek namenjen konjima i kravama. Drugo, da su američki FDA i druge regulatorne agencije preporučile da se ne koristi za kovid. Treće, da je čak i pronalazač i proizvođač ivermektina, Merck & Co., bio protiv toga. Četvrto, da je jedna od najvećih studija koja pokazuje da je ivermektin funkcionisao na kovidu povučen zbog lažnih podataka. I, konačno, da je najveća i najbolja studija o ivermektinu, ispitivanje, pokazala da ivermektin nije delovao.

A ustvari, istina je…

Ivermektin ima istaknutu istoriju i može imati koristi uporedivu kao penicilin. Otkriće antiparazita dovelo je do Nobelove nagrade i uspešnih lečenja širom sveta, čak i među decom i trudnicama.

Ivermektin je široko dostupan širom sveta, jeftin i jedan od najbezbednijih lekova u modernoj medicini.

Američki FDA je objavila posebno upozorenje protiv upotrebe ivermektina za kovid. Upozorenje FDA, koje je uključivalo izraze kao što su „ozbiljna povreda“, „hospitalizovano“, „opasno“, „veoma opasno“, „napadi“, „koma, pa čak i smrt“ i „veoma toksično“, moglo bi da sugeriše da FDA je upozoravao na pilule sa otrovom, a ne na lek koji je FDA već odobrila kao bezbedan. Zašto je postao opasan kada se koristi za kovid? FDA nikad nije obrazložio.

Histerija je okončana! Istine i zablude o plandemiji i ivermektinu

Zbog pravila FDA, ako bi dala bilo kakvu izjavu o ivermektinu, bila je obavezna da ga napadne. FDA zabranjuje promociju lekova za neodobrenu upotrebu. Pošto je borba protiv SARS-CoV-2 bila neodobrena upotreba ivermektina, FDA nije mogla da zagovara upotrebu bez očiglednog licemerja. Merck & Co., imao je više razloga da omalovažava sopstveni lek.

Merck, takođe, nije mogao legalno da „promoviše“ ivermektin za kovid bez punog odobrenja FDA, nešto za šta bi bile potrebne godine i mnogo miliona dolara. Osim toga, Merck ne zarađuje mnogo novca od jeftinog, generičkog ivermektina, ali se nadao da će postići uspeh sa svojim novim, skupim lekom, Lagevrio (molnupiravir).

Velika studija o ivermektinu za kovid od strane Elgazzara je povučen zbog optužbi za plagijat i lažne podatke. Čini se da su mnogi medijski izveštaji fiksirani na ovu jednu sumnjivu studiju, ali to je bila jedna od mnogih kliničkih studija.

Nakon što su povučene studije uklonjene iz razmatranja, postoji 15 ispitivanja koja sugerišu da ivermektin ne deluje za kovid i 78 koji kažu da on ima delovanje.

Njujork tajms je citirao dva stručnjaka koji su videli rezultate. Jedan je izjavio: „Zaista nema znakova bilo kakve koristi (od ivermektina)“, dok je drugi rekao: „U jednom trenutku će postati gubljenje resursa za nastavak proučavanja pristupa koji ne obećava.“

Dok je list Elgazzar brzo odbačen. Nije trebalo da bude. Istraživači koji su ga analizirali pronašli su 31 kritičan problem (nemogući podaci; ekstremni sukobi interesa; zaslepljujući neuspeh), 22 ozbiljna problema (rezultati su kasnili šest meseci; konfliktni podaci) i 21 veliki problem (višestruki, suprotstavljeni protokoli randomizacije) sa njim .

Na osnovu kliničkih dokaza iz 93 ispitivanja da je ivermektin smanjio smrtnost u proseku za 51 odsto, i na osnovu procenjene stope smrtnosti od infekcije kovid, oko 400 zaraženih Amerikanaca starosti 60-69 godina bi trebalo da se leči ivermektinom da bi se statistički sprečilo jedna smrt u toj grupi.

Ukupni troškovi ivermektina za sprečavanje te jedne smrti: 40.000 dolara. (Zasnovano na veb lokaciji GoodRk, generic recept za ivermektin košta oko 40 dolara. Za primanje prosečne doze od 150 mg po pacijentu bilo bi potrebno otprilike 2,5 recepta po osobi.)

Histerija je okončana! Istine i zablude o plandemiji i ivermektinu

Koliko vredi tvoj život? Kladimo se da vredi mnogo više od 40.000 dolara.

Kada nastupi sledeća pandemija, nužno ćemo se osloniti na starije lekove jer noviji zahtevaju godine razvoja.

Ivermektin je prenamenski lek koji pomaže, a mogao je da pomogne i mnogo više.

Zaslužuje priznanje, a ne omalovažavanje.

Ono što nam je, međutim, zaista potrebno je način da se vakcinišemo protiv laži i lažnog predstavljanja moćnih javnih ličnosti, organizacija i farmaceutskih kompanija.

Nažalost, ne postoje takve vakcine za tu zarazu. Histerija je bila programirana da odradi zacrtane ciljeve.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls