Ilon Mask objavio rat Tviter spamerima

Ilon Mask objavljuje rat spam botovima na Tviteru, kaže da će ih „poraziti“ ili „umreti pokušavajući“ ako uspe da kupi Tviter.

Američki milijarder Ilon Mask objavio je rat spam botovima na društvenoj mreži Tviter.

Šef Tesle je dalje rekao da ako njegova ponuda za kupovinu Tvitera uspe, onda će on potvrditi autentičnost svih stvarnih ljudi na platformi. Mask je na svom Tviter nalogu objavio svoje planove da eliminiše spam botove sa sajta za mikroblogovanje.

Ako naša ponuda na Tviteru uspe, pobedićemo spam botove ili umreti pokušavajući – navodi se u njegovom tvitu.

U drugom tvitu na temi – on je dodao: I autentifikujte sve prave ljude.

Ovo nije prvi put da je milijarder izrazio nezadovoljstvo koje se odnosi na botove. I ranije je Mask izrazio zabrinutost zbog kripto robota koji su objavljivali postove o prevari na Tviteru kako bi prevarili investitore.

Na nedavnom Ted Talk-u, Mask je rekao da kada bi imao Dogecoin za svaku kripto prevaru koju je video na Tviteru, onda bi imao 100 milijardi Dogecoin-a. „Glavni prioritet koji bih imao je eliminisanje spamere i prevarante i armiju botova koji su na Tviteru“, rekao je šef SpaceX-a.

Vedska predikcija za 22.04.2022.

Šta su Tviter botovi?

Ovo su automatizovani Tviter nalozi koje kontroliše bot softver. Botovi su programirani da repliciraju zadatke autentičnih Tviter korisnika koji uključuju praćenje drugih korisnika, lajkovanje i komentarisanje postova.

Cilj ovih botova je da tvituju i retvituju sadržaj za određeni cilj koji bi mogao biti ili povećanje baze pratilaca ili podsticanje nesuđenih korisnika da kliknu na vezu. Prema nekoliko izveštaja, Tviter botovi su prevarili korisnike u vršenju finansijskih transakcija putem PayPala i Venmo plaćanja.

Finansiranje za ponudu za Tviter

Do sada, američki milijarder je obezbedio finansijsku obavezu od 46,5 milijardi dolara za kupovinu Tvitera Inc. Mask takođe planira da pokrene tendersku ponudu za akcije Tvitera, otkriveno je da je podneo zahtev američkim regulatorima.

Milijarder se obavezao da će uložiti 33,5 milijardi dolara, što će uključivati 21 milijardu dolara kapitala i 12,5 milijardi dolara marginalnih zajmova.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: EconomicTimes