istorijski-sastanak-nasa-ina-nlo-operativna-grupa

NASA će danas (31. maja) održati istorijski javni sastanak o NLO-ima i sve to možete gledati uživo onlajn u besplatnom veb prenosu.

Agencija će održati sastanak „nezavisne studijske grupe“ koju je formirala pre skoro godinu dana u junu 2022. kako bi proučavala podatke koji se odnose na neidentifikovane anomalne pojave (UAP), novi termin koji obuhvata objekte ili pojave na nebu, pod vodom ili u prostoru koji se ne može odmah identifikovati.

Sastanak će biti prvi put da je grupa javno raspravljala o rezultatima svoje istrage UAP-a.

Četvoročasovni sastanak biće dostupan za gledanje onlajn zahvaljujući besplatnom prenosu uživo na NASA TV-u sa početkom u 10:30 ET (14:30 GMT).

Nakon događaja, NASA će ugostiti samo audio strim medijske telekonferencije nakon sastanka koja će uključivati Dana Evansa iz NASA-ine Direkcije za naučne misije, Davida Spergela, predsednika NASA-inog nezavisnog studijskog tima UAP/NLO i druge članove UAP grupe.

NASA je stvorila grupu kako bi ispitala sve podatke koje ima na raspolaganju koji bi mogli rasvetliti enigmu UAP-a i kako bi to moglo pomoći da se „napravi korak ka napred u naučnom razumevanju UAP-a“, navodi se u saopštenju agencije iz 2022.

Pročitajte još:

Studijska grupa od 16 osoba uključuje bivšeg NASA-inog astronauta Skota Kelija, pored velikog broja stručnjaka iz akademske zajednice, vazduhoplovne industrije, pa čak i jednog naučnog novinara.

Tim proučava samo nepoverljive podatke, prema listi često postavljanih pitanja koju je agencija objavila.

Tomas Zurbuhen, bivši pomoćnik administratora za nauku u sedištu NASA-e u Vašingtonu, rekao je ubrzo nakon što je grupa objavljena da je formirana delimično da bi „zauzela oblast koja je relativno siromašna podacima i pretvorila je u oblast koja je mnogo bogatija podacima i stoga dostojan naučnog istraživanja i analize“.

NASA-ina studijska grupa je samo jedna od nekoliko grupa koje finansira američka vlada formiranih da proučavaju UAP.

Ministarstvo odbrane SAD je 2022. godine oformilo je kancelariju za proučavanje neidentifikovanih objekata u svemiru, vazduhu i vodi, ili čak onih za koje se čini da putuju između njih.

Uprkos proučavanju stotina prijavljenih incidenata koji uključuju UAP, direktor grupe je u aprilu rekao senatskom komitetu za oružane snage da grupa do sada nije otkrila „nijedan verodostojan dokaz o vanzemaljskim aktivnostima, tehnologiji van sveta ili objektima koji prkose poznatim zakonima fizike. “

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji