Mislili ste da je Signal siguran Hakeri ukrali skoro 2000 brojeva

Hakeri su uspeli da pristupe brojevima telefona i SMS verifikacionim kodovima za skoro 2000 korisnika Signal, aplikacije za razmenu poruka sa end-to-end šifrovanim porukama kao deo provale u komunikacionom gigantu Twilio prošle nedelje.

Twilio, koji Signalu pruža usluge verifikacije telefonskih brojeva, rekao je da je pristupljeno podacima 125 kupaca nakon uspešnog fišing napada na više zaposlenih. Signal je objavio da se radi o jednoj od žrtava.

Signal je rekao da će obavestiti korisnike čiji su brojevi telefona ili SMS verifikacioni kodovi ukradeni, jer su hakeri mogli da pokušaju da ponovo registruju njihov broj na drugi uređaj ili da saznaju da je njihov broj već registrovan na aplikaciju Signal.

Među 1.900 telefonskih brojeva, napadač je eksplicitno tražio tri broja, a od jednog od ta tri korisnika smo dobili izveštaj da im je nalog ponovo registrovan.

Hakeri ne mogu da dobiju pristup istoriji poruka, koju Signal ne čuva, ili listama kontakata i informacijama o profilu, koje su zaštićene bezbednosnim PIN-om korisnika, ali bi mogli da šalju i primaju poruke sa tog broja telefona, u slučaju da je nalog ponovo -registrovan.

Signal će poništiti registraciju pogođenih korisnika na svim njihovim uređajima i zahtevaće od njih da ponovo registruju Signal sa svojim brojem telefona na svom željenom uređaju.

Da biste zaštitili svoj nalog od ponovne registracije, kompanija savetuje da uključite zaključavanje registracije, funkciju koja sprečava ponovnu registraciju bez bezbednosnog PIN-a korisnika.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Durov’s Code