neki-republikanci-zele-takera-karlsona-za-predsednika

Politička akciona kampanja koja favorizuje Takera objavila je u četvrtak oglas za kampanju, pozivajući Republikansku stranku da izabere bivšeg voditelja Foks Njuza Takera Karlsona za svog kandidata za predsednika SAD 2024.

„Republikancima je potreban novi vođa, a Taker Karlson je spreman da predvodi“, kaže se u spotu od 30 sekundi, opisujući konzervativnog stručnjaka kao „duhovitih, oštrih i (nekoga ko) ismejava buđene gluposti“.

Karlson će „bičevati Bajdena u debati“, reklama uverava glasače, insistirajući da „niko u Americi nije artikulisaniji“.

Predvođen bivšim kandidatom za kongres Teksasa i republikanskim donatorom Krisom Ekstromom, Podrška Takeru PAC-a, koji je podneo papire prošlog meseca nakon što je Karlson otpušten iz Foks njuza, još uvek mora da ubedi svog istoimenog kandidata da se kandiduje.

U oglasu se gledaoci pozivaju da potpišu peticiju i daju podršku ako žele da na predsedničkim izborima 2024. vide Takera Karlsona.

Ekstrom je za The Hill rekao da je zabrinut što ni predvodnik republikanaca, bivši predsednik Donald Tramp, niti Trampov vodeći protivkandidat, guverner Floride Ron DeSantis, ne guraju razgovor u pravom smeru.

„Veoma sam zabrinut što neće pomeriti debatu onoliko koliko bi trebalo da bude“, rekao je on agenciji, ne objašnjavajući gde su proglašeni kandidati zakazali na svojim pozicijama.

Opisujući PAC kao „izuzetno dobro finansiran“, Ekstrom je objasnio da će sponzorisati ankete i puštati više reklama na radiju i digitalno, kao i TV, dok će svoj odbor popuniti „glavnim konzervativcima“.

Pročitajte još:

Tvrdio je da je Karlson „dosta vremena testirao javno mnjenje“ u vezi sa predsedničkom kandidaturom.

Ranije ovog meseca, Karlson se šalio o kandidaturi za predsednika u tekstualnim porukama sa kolegom, nešto što je uradio nekoliko puta ranije. Međutim, on je odbacio tu ideju kada su ga ozbiljno pitali o tome, rekavši prošle godine bivšem novinaru Njujork tajmsa Benu Smitu da je zadovoljan radom kao voditelj tok šoua i da nema želju za vlašću.

Iako je medijski establišment jasno stavio do znanja da veruje da bi Karlsonova kandidatura propala, oni takođe neće prestati da govore o tome, sa velikim brojem članaka u kojima se govori o njegovim šansama koje su se pojavile otkako je novinar napustio Foks.

Karlsonova centralna informativna emisija daleko je nadmašila svoje konkurente po gledanosti, donoseći preko 3 miliona gledalaca svake noći.

Video koji je objavio na Tviteru nakon njegovog odlaska imao je preko 84 miliona pregleda. Ranije ovog meseca najavio je planove za pokretanje vesti na toj platformi.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji