Nemačka vojska prodaje toalet papir

Bundesver je odlučio da izbaci inventar koji ne odgovara novim dozatorima

Nemačka vojska prodaje na aukciji toalet papir i to skoro 10.000 rolni koji ne odgovaraju novim dispenzerima u postrojenjima Bundesvera, javili su lokalni mediji u ponedeljak.

Prema objavi na aukcijskoj platformi Vebeg, koju je preuzela nemačka TV mreža RTL, Bundesver nudi ukupno 12 paleta toalet papira uskladištenih u 360 kutija koje imaju transportnu težinu od preko 3 tone.

Iako nije poznato kada je tačno oglas postavljen, aukcija je zakazana za 31. maj. Pobednički ponuđač moći će da preuzme toalet papir, koji je proizvela švedska kompanija Tork, u vojnoj kasarni u gradu Vezel, nedaleko od Minstera u severozapadnom delu zemlje.

Potencijalni kupci će morati da se registruju u vojnom odeljenju gde se čuva inventar pre nego što dođu u prostorije da ga preuzmu ili pogledaju, navodi se u oglasu.

Nemačka vojska je rekla za RTL da je do prodaje došlo zbog toga što su dispenzeri toalet papira u sanitarnim čvorovima Bundesvera zamenili komade druge kompanije.

„Međutim, toaletni papir iz prve kompanije ne može se koristiti u univerzalnom dozatoru za higijenu“, rekao je portparol Bundesvera.

Prema RTL-u, nemačka vojska je takođe stavila na prodaju tonere za štampače, stolove i laptopove.

Pročitajte još:

Stanje zaliha naoružanja i druge opreme i pogodnosti Bundesvera izaziva zabrinutost u Nemačkoj. U martu, Eva Hogl, koja obavlja funkciju parlamentarnog komesara za oružane snage, tvrdila je da Bundesver „ima premalo svega, a imao je još manje od 24. februara 2022.“, misleći na to kada je Rusija započela svoju vojnu kampanju u Ukrajini. Od tada, Berlin je pružio ogromnu vojnu i ekonomsku podršku Kijevu.

Ona je napomenula da nemačkoj vojsci takođe nedostaju „ispravni toaleti, čisti tuševi… zatvoreni sportski objekti, vojničke kuhinje… i na kraju, ali ne i najmanje važno, bežični internet“.

Hogl je takođe istakla da vlada nije potrošila ništa od novca iz specijalnog odbrambenog fonda od 100 milijardi evra (108 milijardi dolara) stvorenog prošle godine u svetlu sukoba u Ukrajini.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/RT