Supermodel i sa 59 godina izgleda brutalno zanosno

Supermodel El Makfirson, koja ima 59 godina, priznala je da se oseća bolje u svojoj koži sada nego kada je imala 40 godina.

Slavna manekenka koja je proglašena ženom idealnih proporcija i dalje izgleda zanosno i mnogo mlađe žene joj mogu pozavideti na besprekornoj liniji, a kao „tajnu“ svog mladalačkog izgleda ističe svakodnevne rituale kojima brine o zdravlju i izgledu.

Nije oduvek bila zadovoljna sobom i priznala je jednom prilikom da je bila zavisna o šećeru i kafi, da se loše hranila i nije dobro spavala. „Svejedno sam se debljala. Nisam imala energije i bila sam bez ikakve inspiracije“, priznala je tada.

Danas su stvari znatno drugačije. „Budna sam, vitalna, nadahnuta i uzbuđena zbog novog dana“, priznaje manekenka, koja otkriva da mobilni telefon koristi samo kada mora, a ne zbog društvenih mreža.

Svakog jutra pije flašu vode s isceđenom limetom i četvrtinom kašičice morske soli, koju uveče pripremi. Konzumira maču od ovsenog mleka i deset minuta sedi na suncu, a uz to praktikuje jogu koja se pokazala kao izvanredna jutarnja vežba.

Redovno i trenira, jer voli da se kreće, pa je aktivna u planinarenju, vožnji bicikla, plivanju, jogi… I ne vežba da bi imala lepo izvajano telo, već zbog toga što veruje da su vežbanje i disanje važni za fizičko i mentalno zdravlje. Redovno odlazi i u saunu, za koju kaže da ju je preporodila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacpherson)

Pročitajte još:

Ima svoj lični brend zdrave hrane „WelleCo“, koji je pokrenula 2014. s doktorom Simonom Laubšerom, pa redovno jede i jedan od svojih omiljenih proizvoda – „super eliksir“. Pije ga ujutru, nakon njega uzima nešto lagano, a hranjivo, kao što su kokosov jogurt, čija puding, voće s maslacem od proklijalog badema… A potom slede dodaci ishrani za kosu, kožu, imunitet. Supermodel napominje da je njena ishrana većinom veganska.

Veče nakon napornog poslovnog dana završava tako što sat vremena sedi u prenosivoj infracrvenoj sauni „Therasage“ tokom čega obavlja i piling tela. Na kraju sledi hladna kupka, za koju ističe da je odlična za poboljšanje imunog sistema, a tuširanje hladnom vodom redovno savetuju i lekari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacpherson)

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/superzena.b92.net