Švedska: Tinejdžeri uhapšeni nakon što je bomba pronađena na stanici metroa

Švedska policija uhapsila je grupu tinejdžera nakon što je prošle nedelje otkrivena bomba na centralnoj stanici metroa u Stokholmu, navodi se u izveštajima.

O sumnjivom predmetu nadležni su upozoreni oko 19 časova. 10. maja u metro čvorištu T-Centralen u glavnom gradu Švedske.

Odmah je uspostavljen kordon i policija je započela potragu za osumnjičenima dok su tehničari pregledali predmet za koji se ispostavilo da je eksplozivna naprava, prenosi Aftonbladet.

Čile: U regiji naroda Mapuče uvedeno vanredno stanje

Četvorica osumnjičenih muškaraca privedena su kasnije te noći i privedena na ispitivanje, saopštila je policija.

Nakon dalje istrage, dvojica tinejdžera, starosti 15 i 16 godina, uhapšeni su u petak pod sumnjom da su se pripremali da počine ubistvo.

Prema registru stanovništva Švedske poreske agencije, 15-godišnjak je rođen na Tajlandu, ali je švedski državljanin od 2016. Njegova majka sada živi sa Šveđaninom u Kungsengenu severno od Stokholma – prenosi Samnit.

Šesnaestogodišnjak je takođe iz Kungsengena i rođen je u Švedskoj, ali ima oca iz Argentine i majku iz Perua. Šesnaestogodišnjak ima problematično odrastanje sa sada pokojnim starijim bratom koji je osuđen za zločin nekoliko puta.

Meso postaje luksuz! Cena skočila za 19,5 posto

Vlasti su navele da bi osumnjičeni mogli imati veze sa kriminalnim mrežama.

Ne možemo da ulazimo u to kako te veze izgledaju, ali postoje mrežne veze – objasnio je portparol stokholmske policije Danijel Vikdal.

Tužioci sada imaju rok do 27. maja da odluče da li će pokrenuti dalje pravne radnje protiv osumnjičenih.

Velike eksplozije i bombaški napadi postali su uobičajena pojava u Švedskoj.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Samnytt