Telegram omogućio slanje kriptovaluta preko TON blokčejn spinofa

Telegram sada omogućava korisnicima da pošalju Toncoin, kriptovalutu izgrađenu na osnovu Telegramovog napuštenog blokčejn napora, direktno iz ćaskanja unutar aplikacije za razmenu poruka (preko protokola). U objavi na Tviteru, TON (Otvorena mreža) je objavio da Telegram sada podržava Toncoin transakcije bez priloženih naknada.

TON je objavio kratak video koji pokazuje kako kripto transakcije funkcionišu na platformi. Da biste započeli, moraćete da dodate Telegramov bot za novčanik u svoj meni priloga, koji vam omogućava „kupovinu kriptovalute bankovnom karticom, razmenu i prenos u druge novčanike“.

Mađarska: Deset zemalja plaća gas u rubljama i mi smo jedna od njih

Sada možete poslati #Toncoin direktno u Telegram četovima!

To je novi način slanja Toncoin-a bez naknade za transakcije bilo kom korisniku Telegrama. Uz ovu uslugu, više nećete morati da unosite duge adrese novčanika i čekate potvrde.

Pogledajte video i testirajte novu funkciju! pic.tvitter.com/EtKSSMFtJj6

— TON (@ton_blockchain) 26. april 2022

Kada budete spremni da pošaljete kriptovalute, možete da podignete Novčanik iz menija priloga dok ste u ćaskanju, unesete količinu Toncoina koju želite da pošaljete, potvrdite sve detalje, a zatim pritisnete „Pošalji“. Vaš primalac će dobiti Toncoin putem ćaskanja.

Godine 2020. Telegram je zatvorio sopstvenu operaciju kriptovaluta nakon što se suočio sa pritiskom Komisije za hartije od vrednosti (SEC). Projekat, prvobitno poznat kao Telegram Open Netvork (TON), razvili su izvršni direktor Telegrama Pavel Durov i njegov brat Nikolaj 2018.

Godinu dana kasnije, SEC je naredio Telegramu da zaustavi prodaju Grama, tokena koji je povezan sa blokčejnom TON. , nakon što je rekao da nije uspeo da registruje prodaju od 1,7 milijardi dolara prikupljene kao deo svoje pre-početne ponude kovanica (ICO).

Vedski savetnik za srećniji dan (Analiza dana po Vedskoj astrologiji za ponedeljak 02.05.2022.)

Čak i nakon što je Telegram napustio projekat TON, grupa programera ga je zadržala na površini, preimenovala ga u Otvorenu mrežu i rebrendirala Gram u Toncoin.

Durov je izrazio podršku projektu prošlog decembra, ističući:

Ponosan sam što je tehnologija koju smo stvorili živa i evoluira… TON je još godinama ispred svega ostalog u domenu blokčejna.

Ranije ovog meseca, TON fondacija je uspela da prikupi milijardu dolara donacija.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: The Verge