Telegram Premium je stigao i plaća se mesečno

Telegram Premium veća otpremanja, brža preuzimanja i ekskluzivne nalepnice i mnogo toga novog..

Nakon što je ranije ovog meseca Telegram objavio da će uvesti Telegram Premium, ova aplikacija za razmenu poruka je konačno uvela plaćeni nivo, koji korisnicima daje pristup dodatnim funkcijama za 4,99 USD mesečno (preko TechCrunch-a).

Sve funkcije su navedene u postu na Telegramovom blogu, uz neke od njegovih većih mogućnosti, uključujući brža preuzimanja i veću maksimalnu veličinu za otpremanje datoteka od 4 GB (umesto standardnih 2 GB).

Premijum pretplatnici će takođe dobiti duplo više ograničenja nametnuta standardnim korisnicima.

Umesto da se pridruže do 500 kanala, pretplatnici su ograničeni na 1.000 kanala. Isto važi i za druge funkcije na Telegramu, pretplatnici mogu da naprave 20 fascikli za ćaskanje sa po 200 ćaskanja, sačuvaju do 10 setova nalepnica, zakače do 10 ćaskanja i dodaju ukupno četiri naloga u Telegram umesto tri. Premium korisnici takođe mogu da imaju duži bios sa vezom.

Neke druge pogodnosti uključuju pristup biblioteci Premium nalepnica sa animacijama preko celog ekrana, ekskluzivnim reakcijama emodžija i animiranim slikama profila (nešto poput onih koje vidite na Steam-u). Tu je i konverzija teksta za glasovne poruke u slučaju da nemate slušalice pri ruci, pored alata za upravljanje ćaskanjem koji vam omogućavaju da promenite podrazumevanu fasciklu za ćaskanje.

Oh, i pretplata na Premium uklanja sponzorisane poruke na javnim kanalima.

Stavovi generalnog direktora Telegrama Pavela Durova o besplatnom nivou platforme ostali su nepromenjeni otkako je prvi put spomenuo tu mogućnost 2020. U skladu sa onim što je ranije rekao, Durov je prošle nedelje izjavio da će besplatne funkcije ostati besplatne i da nove funkcije neće uticati na Telegram iskustvo za ne-pretplatnike. To znači da besplatni korisnici Telegrama treba da mogu da preuzimaju veće datoteke koje su otpremili pretplatnici, kao i da vide vrhunske reakcije ili emodžije koje koriste.

Durov je takođe obećao da Telegram neće prestati da razvija funkcije za besplatne korisnike, koje platforma do sada prati. Najnovije ažuriranje Telegrama prikazuje verifikovane značke u ćaskanjima (ne samo u profilima, rezultatima pretrage ili listama za ćaskanje), daje javnim grupama mogućnost da omoguće zahteve za pridruživanje i dodaje nekoliko poboljšanja specifičnih za platformu.

Uz to, Telegram Premium dolazi sa mnogo funkcija, od kojih će mnoge verovatno biti privlačne najaktivnijoj Telegramovoj korisničkoj bazi od sada 700 miliona ljudi.

Izvor: The Verge