Tramp: Zapretio bih Putinu! Bajdena niko ne poštuje, on će izazvati nuklearni rat

Donald Tramp je sugerisao da će se nuklearni rat za Sjedinjene Države „verovatno dogoditi“ i sve to zbog predsednika Džoa Bajdena.

Pišući na svojoj društvenoj mreži Truth Social, bivši predsednik Amerike je rekao da nikada nije pomislio „u mojoj najluđoj mašti“ da će SAD biti umešane u nuklearni rat.

Henri Kisindžer: Ukrajina mora Rusiji dati teritoriju

 

Sada, međutim, zbog retorike naših lidera i veoma lošeg izbora reči, možda je veća verovatnoća da će se to dogoditi – rekao je Tramp.

Rusija/Ukrajina se NIKAD ne bi dogodila pod administracijom TRAMP-a. Sada ima manje karata za igranje, ali je i dalje moguće igrati. Kina je sledeća?

Njegovi komentari prate Bajdena koji ukazuje na to da bi američka vojska branila Tajvan ako Kina, velika nuklearna sila, napadne ostrvo, primedbe na kojima je Bela kuća insistirala ne predstavljaju promenu politike, i pošto NATO indirektno pomaže Ukrajini da se odbrani od Rusije, koja ima najveće zalihe nuklearnih bojevih glava u svetu.

Nikada ne bih pomislio da će se to dogoditi, mi smo najveća opasnost od nuklearnog rata, to je velika opasnost. Mi više nismo poštovana zemlja – rekao je on.

SAD su bile među ostalim zemljama koje nisu htele da ispune ukrajinski zahtev za zonom zabranjenih letova, a Bajden se plašio da bi sukob NATO i ruskih trupa bio „Treći svetski rat“.

Vanredno saopštenje: Viktor Orban je proglasio ratno stanje

Tramp je ranije sugerisao da bi, da je još uvek u Beloj kući, pretio Rusiji nuklearnim podmornicama.

Govoreći za Foks njuz u martu, Tramp je rekao da bi SAD trebalo da rasporede nuklearne podmornice da idu „napred-nazad, gore-dole” ruskom obalom kako bi zastrašile predsednika Vladimira Putina usred situacije u Ukrajini.

Slušao sam ga (Putina) kako stalno koristi n-reč, to je n-reč, i on je stalno koristi: nuklearnu reč – rekao je Tramp za Foks biznis.

A mi kažemo: ’Oh, on je nuklearna sila. Ali mi smo veća nuklearna sila. Imamo najveće podmornice na svetu, najmoćnije mašine ikada napravljene – dodao je Tramp.

Trebalo bi da kažete: ‘Vidi, još jednom pomeneš tu reč, mi ćemo ih poslati i vozićemo se napred-nazad, gore-dole po vašoj obali’.

U januaru 2018, Tramp se takođe hvalio da SAD imaju moć da unište Severnu Koreju.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un je upravo izjavio da je „Nuklearno dugme stalno na njegovom stolu“ – napisao je Tramp na Tviteru.

Hoće li ga neko iz njegovog režima iscrpljenog i gladnog hrane obavestiti da i ja imam nuklearno dugme, ali ono je mnogo veće i moćnije od njegovog, a moje dugme radi!

Tramp je takođe, s vremena na vreme, hvalio autoritarne vladare, više puta govoreći da je slaganje sa zemljama poput Rusije i Kine „dobra stvar“.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Newsweek