"Čuvari svemira" u novim pantalonama! Šef svemirskih snaga SAD pohvalio se najnovijim prototipom službenih uniformi

Šef američkih svemirskih snaga, general Džon Rejmond pohvalio se u utorak američkom senatu sa najnovijim prototipom uniformi namenjenih za „Čuvare svemira“. Nova verzija uniformi sadrži značajne promene nakon silnih kritika upućenih na raniju verziju uniformi, prošle godine. 

Jer odelo čini čoveka, čak i kada je u svemiru i „spasava svet od svemirskih neprijatelja“.

Rejmondova dobro skrojena uniforma, koju je nosio dok je svedočio pred Komitetom za oružane snage Senata o predloženom budžetu službe za 2023. godinu, poslednja je verzija koja će biti javno prikazana od kada je prva predstavljena na Vazdušnoj, svemirskoj i sajber konferenciji Udruženja vazduhoplovnih snaga u septembru, prošle godine.

Stranci do Rusije preko Srbije

Važne promene na uniformi koje je Rejmond nosio uključuju „dodavanje pruga niz pantalone, promenu stila džepa, dodavanje džepova na donjoj polovini jakne i smanjenje broja dugmadi na unutrašnjem delu jakne“, kaže major Viki Porto , rekla je portparolka Odeljenja vazduhoplovnih snaga u elektronskoj pošti.

Novinar Military.com koji je video Rejmonda kako izlazi sa saslušanja otkrio je da pantalone izgledaju razumno skrojene, iako je dodatak prugama učinio da pantalone podsećaju na trenerke.

Kada je početna verzija uniforme debitovala na godišnjoj konferenciji Udruženja vazduhoplovnih snaga prošle godine, kritičari su se na društvenim mrežama požalili na njen izgled inspirisan naučnom fantastikom i, posebno, na to koliko su pantalone široke.

„Nova uniforma svemirskih snaga… mešavina uniforme Zvezdanih Staza..“, tvitovao je Piter Singer, istaknuti komentator vojske i autor knjige „LikeWar: The Weaponization of Social Media“ prošle godine.

Kritike su dominirale ciklusom vesti, a Svemirske snage su obećale da će pokušati ponovo.

Čuli smo vaše povratne informacije – tvitovala je služba ubrzo nakon konferencije.

Nove pantalone, novi kroj stiže uskoro.

Porto je za Military.com rekao da su, nakon što je prvi prototip predstavljen, Svemirske snage odradile tromesečnu „uniformisanu prezentaciju“ i posetile 10 baza kako bi „Čuvarima pružile priliku da vide uniformu, postavljaju pitanja i daju povratne informacije o dizajnu .“

Za srećniji dan – Vredski savetnik za sve astrološke znakove, sreda 04.05.2022.

Trejsi Roan, šef kancelarije za uniforme vazduhoplovstva u bazi vazduhoplovstva Rajt-Paterson u Dejtoni, u Ohaju, pomogla je u pokretanju mnogih promena.

Želimo da budemo sigurni da je njihova forma najbolja što može da bude jer im omogućava da bolje obavljaju svoj posao – rekla je ona je u februaru.

To takođe pruža udobnost i čini ih ponosnim na način na koji izgledaju i predstavljaju zemlju.

Jedna od glavnih kritika originalne verzije bila je usko pripijena kragna, koja je sada prerađena da bi „bolje uokvirila kravatu“, navela je Porto u mejlu. U drugoj promeni, ženska verzija jakne je produžena.

svemirski čuvari
Prošlogodišnji model uniformi

Jedan od glavnih fokusa procesa dizajna bio je stvaranje uniseks komada, nešto što je Roanovaizjavila da može biti dobrodošlo članovima nebinarne službe.

Dok gledamo njihovu novu službenu uniformu, posebno gledamo na opcije okovratnika koje bi žene, posebno, mogle da nose kravatu, kao i njihove muške kolege – rekla je ona.

Pogotovo ako ste nebinarni, da biste mogli da nosite kravatu, a nema veze ni sa jednim polom.

Pandemija je izazvala kašnjenja u tekstilnoj industriji, pomerajući datum kada će uniforma biti dostupna redovima. Nakon što uniforma bude testirana i konačno odobrena, verovatno neće biti dostupna svim Čuvarima do 2025.

Pored razvoja uniforme, Roanova je rekla da njena kancelarija počinje da pravi prototip odeće za trudnice za Čuvare svemirskih snaga.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Military