donald-tramp-ron-desanktimonijus-treba-transplantacija-licnosti

Bivši Američki predsednik Donald Tramp je u petak objavio video u kojem napada Rona DeSantisa zbog nedostatka ličnosti, ponovo ga nazivajući Ron DeSanktimonijus.

Kako najnovija primarna anketa GOP-a pokazuje da Tramp ima veliku prednost u odnosu na DeSantisa na Floridi i Teksasu.

U video snimku Donald Tramp komentariše kakvu ličnost ima DeSantis:„Ron DeSanktimonijus je potrebna transplantacija ličnosti, a ona još nije dostupna. Skoro svi kongresmeni i žene koji su služili sa njim i dobro su ga poznavali podržali su me, neki od njih su me iznenadili zbog veza koje imaju sa Ronom.“

„Rekao bih da kada je u pitanju nedostatak ličnosti, Ron bi bio u razredu sa Asom Hačinsonom i to nije dobro“, nastavio je 45. predsednik. „Ronovo putovanje u inostranstvo bilo je potpuna bomba, nisu ni znali šta on tamo radi. Bio je nered, hvala.”

Tramp je takođe u petak objavio o DeSantisu na TruthSocial-u nudeći podsetnik kako je on odgovoran što je DeSantis uopšte bio guverner Floride.

„U decembru 2017, Ron DeSanktimonijus je imao 5% glasova na republikanskim predizborima za guvernera Floride“, napisao je Tramp. „DeSantis praktično nije imao podršku i drastično ga je nadmašio komesar za poljoprivredu Adam Putnam, favorit.“

Pročitajte još:

„Ron nije imao šanse za pobedu“, dodao je Tramp. „21. decembra 2017. predsednik Donald Džej Tramp je podržao DeSantisa. Njegove ankete su naglo porasle, a DeSantis je pobedio na republikanskim predizborima, 57% – 37%, sve zbog predsednika Trampa.

Trampove primedbe usledile su pošto je anketa GOP-a Teksas objavljena u sredu pokazala da on vodi sa ogromnom razlikom od 38 poena naspram DeSantisa.

Anketa na Floridi objavljena u četvrtak pokazuje da Tramp vodi naspram DeSantisa sa 8 poena, u DeSantisovom sopstvenom dvorištu.

Na nacionalnom nivou, Trampovo vođstvo nad DeSantisom je između 30-40 poena.

Politički upućeni veruju da će Turmpovo vođstvo nad DeSantisom postati još veće nakon Trampovog snažnog nastupa tokom njegovog CNN intervjua prošle srede.

Uprkos malom broju anketa i otkrivenom nedostatku ličnosti, politički insajderi i dalje veruju da će Ron DeSantis zvanično objaviti kandidaturu za predsednika ovog meseca.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji