Kancelar Šolc: Bajden je bolji od Trampa

Kancelar Šolc je opisao kandidata republikanaca Donalda Trampa kao izazivača podela, dok je hvalio aktuelnog predsednika Bajdena zbog njegovog iskustva.

Nemački kancelar Olaf Šolc izrazio je podršku Džou Bajdenu na američkim predsedničkim izborima sledeće godine, rekavši da je sadašnji predsednik više pogodan za najviši položaj zahvaljujući svom velikom iskustvu u politici.

U razgovoru sa učenicima jedne osnovne škole u ​​blizini Berlina u ponedeljak, Šolc je upitan koga želi da vidi kao pobednika, Bajdena ili Trampa. On je odgovorio da je „sadašnji predsednik bolji“ i da se nada da će biti ponovo izabran, uz obrazloženje da taj 80-godišnji demokrata zna „šta treba da uradite da spreči da svet ne krene u rat“.

Što se tiče Trampa, kancelar je rekao da se „bivši predsednik … zalaže za veliku podelu u zemlji“ i da SAD neće imati „dobru budućnost“ ako on pobedi 2024. godine.

Pročitajte još:

Anketa Morning Consult-a objavljena prošle nedelje pokazala je da je Tramp daleko ispred svih kandidata na republikanskim predizborima, uključujući guvernera Floride Rona DeSantisa, koji tek treba da zvanično objavi svoju kandidaturu.

Drugo istraživanje Big Data pokazuje da bi, ako bi opšti izbori bili održani ovog meseca, Bajden izgubio od Trampa, pri čemu bi republikanac dobio 45 odsto glasova u odnosu na Bajdenovih 38,1 odsto.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji