ko-je-linda-jakarino-novi-izvrsni-direktor-tvitera

Ilon Mask se sada zvanično odlučio za Lindu Jakarino kao izvršnog direktora Tvitera, tj. kompanije X, koja naginje krajnje levoj, „probuđenoj“ ideologiji i čini se da je duboko povezana sa Svetskim ekonomski forumom i deo je Švabove ekipe.

Kao predsednik kompanije Comcast NBCUniversal, Jakarino, 60, intervjuisala je Maska u aprilu o njegovoj viziji platforme društvenih medija.

Njena biografija navodi da je ona izvršni predsedavajući zloglasnog Svetskog ekonomskog foruma(SEF) Klausa Švaba (SEF), koji okuplja globalističke političke, korporativne i nevladine organizacije svake godine u Davosu u Švajcarskoj kako bi podstakao svoju agendu Velikog Reseta.

Ona se takođe navodi kao predsedavajuća Radne grupe za budućnost rada SEF-a, u njenom Upravnom odboru guvernera industrije za medije, zabavu i kulturu i „veoma je angažovana u inicijativi Vrednost u medijima“, koja ima za cilj preoblikovanje onlajn diskursa.

„Zajednički standardi bi se poštovali tako da određene vrste sadržaja ne bi postojale i sigurno se ne bi monetizovali putem reklama“, navodi se u jednom izveštaju Value in Media o programu SEF-a za digitalni govor.

Pročitajte još:

U međuvremenu, čini se da je radna grupa za budućnost rada usredsređena na podsticanje ilegalne migracije omogućavanjem većeg broja migranata u radnu snagu zemalja domaćina i naginjanjem ka „rodnim identitetima”..

U svojoj ulozi bivšeg predsedavajućeg i sadašnjeg člana izvršnog odbora Ad Council-a, Jakarino je takođe sarađivala sa Bajdenovom vladom i njenim agencijama „kako bi kreirala kampanju vakcinacije protiv COVID-19, koja je uključivala papu Franju i doprela do preko 200 miliona Amerikanaca“ od 2021. 2022.

Takođe je bila u Savetu predsednika Trampa za sportsku kondiciju i ishranu od 2018. do 2021. godine.

Čini se da je aktivistkinja povezana sa SEF-om posvećena viziji krajnje levice o raznolikosti, inkluziji i jednakosti, hvaleći inicijative da novinski timovi budu „50 odsto žena i 50 odsto obojenih ljudi“.

Kao član upravnog odbora druge organizacije povezane sa SEF-om pod nazivom The Female Quotient, Jakarino je pokrenula inicijative za „negovanje rodne i ekonomske jednakosti“ i „rasne pravde“ u partnerstvu sa Guglom, Instagramom i Tviterom pre Maska.

Sve u svemu, malo je verovatno da će njen životopis izazvati mnogo poverenja u konzervativce, tema koju su Mask i njegovi saveznici jasno identifikovali samo nekoliko sati nakon što je najavio novog generalnog direktora:

Ljudi su zabrinuti da će ona pokrenuti potpuni povratak na uobičajeni posao, tvrdeći da je „posvećena transparentnosti otvorenog koda i prihvatanje širokog spektra gledišta ostaje nepromenjeno”.

Ovo je u suprotnosti sa njenim komentarima tokom njihovog gore pomenutog intervjua, međutim, kada mu je rekla da oglašivači moraju da znaju da mogu da „utiču na ono što gradite“ i pozvala ga da prestane da tvituje 3 sata posle ponoći zbog oglašivača.

Ona se nije složila sa južnoafričkim preduzetnikom kada je tvrdio da bi uticaj bio „veoma pogrešan” i da bi „smanjio slobodu govora”.

„To je više otvorena petlja povratnih informacija za (oglašivače) da pomognu da Tviter razviju u mesto gde će biti uzbuđeni zbog ulaganja više novca. Razvoj proizvoda, bezbednost oglasa, moderiranje sadržaja, to je ono što utiče“, predložila je ona.

Imenovanje Jakarino kao nove direktorke Tvitera oživljava ono što jeste Mask čovek koji je zagovornik veštačke inteligencije koji podržava komunizam.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/The National Pulse