u-rusiji-pocinje-izgradnja-americkog-sela

Izgradnja „američkog sela” za 200 porodica konzervativnih migranata počeće u Moskovskoj oblasti 2024. godine. To je rekao moskovski advokat za migraciju Timur Beslangurov.

Partner u advokatskoj kancelariji Vista, Beslangurov izneo je predloženo novo poravnanje na sednici Međunarodnog pravnog foruma u ​​Sankt Peterburgu u četvrtak.

„U suštini, to su pravoslavni hrišćani, Amerikanci i Kanađani koji iz ideoloških razloga žele da se presele u Rusiju“, rekao je on.

Moskovska regionalna vlada je odobrila projekat izgradnje „američkog sela“, ali potencijalni migranti sami finansiraju naselje, kaže Beslangurov. Kako on tvrdi selo će biti izgrađeno u okrugu Serpuhov, koji se nalazi južno od prestonice.

Desetine hiljada zapadnjaka želelo bi da se presele u Rusiju, tvrdi advokat, uključujući i ljude bez ruskih korena.

„Razlozi su poznati, to je nametanje radikalnih levo-liberalnih vrednosti na Zapadu, koje u suštini nemaju granica. Danas imaju 70 polova, sutra ko zna šta“, rekao je Beslangurov na konferenciji. „Mnogi normalni ljudi to ne razumeju i žele da emigriraju. Mnogi biraju Rusiju, ali se suočavaju sa ogromnim brojem birokratskih problema vezanih za nesavršenost ruskih migracionih zakona.“

Pročitajte još:

Jedna potencijalna grupa migranata su tradicionalistički katolici koji su „beli Amerikanci sa mnogo dece“, koje američka vlada smatra „domaćim teroristima“, rekao je Beslangurov.

U dopisu FBI-a koji je objavljen u februaru, „radikalno-tradicionalističke katoličke vernike“ navodi kao potencijalne „rasno ili etnički motivisane nasilne ekstremiste“.

Nakon što je 19 republikanskih državnih tužilaca zatražilo od savezne vlade da zaustavi svoju „antikatoličku netrpeljivost“, FBI je odbacio dokument.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji