vice-media-podnela-zahtev-za-zastitu-od-bankrota

Vice Media podnela zahtev za zaštitu od bankrota kako bi se olakšala prodaja konzorcijumu uključujući hedž fond koji je osnovao jevrejski milijarder Džordž Soroš.

Medijska kompanija Vice podnela je u ponedeljak ujutru zahtev za zaštitu od bankrota u skladu sa Poglavljem 11 kako bi olakšala njenu prodaju jer je grupa zajmodavaca, uključujući Soros Fund Management, spremna da preuzme problematičnu kuću.

Pad nekada mnogo hvaljenog miljenika novih medija koji je izvukao velika sredstva od Diznija i Foksa počela je ranije ovog meseca.

Njegove finansijske nevolje došle su nakon burnog niza izazova tokom godina dok je od osnovnog pank magazina procvetao u globalnu novinsku kuću sa ugovorima sa HBO-om i sopstvenim filmskim studijom.

Vice je rekao da je sada pristao na uslove ugovora o kupovini imovine sa konzorcijumom svojih zajmodavaca. To uključuje Fortress Investment Group, Soros Fund Management i Monroe Capital.

AFP prenosi da je konzorcijum za nadmetanje podneo kreditnu ponudu od oko 225 miliona dolara „za skoro svu imovinu kompanije, pored preuzimanja značajnih obaveza po zatvaranju“, rekao je Vice.

Pročitajte još:

„Da bi olakšao prodaju, Vice je podneo dobrovoljne peticije za reorganizaciju u skladu sa Poglavljem 11 u američkom stečajnom sudu za južni okrug Njujorka“, navodi se u saopštenju.

U svojoj peticiji za poglavlje 11 pred sudom, kompanija sa sedištem u Njujorku je rekla da ima procenjenu imovinu između 500 miliona i milijardu dolara. Takođe je procenio da ima više od 5.000 poverilaca.

U 2017. Vice Media je procenjena na 5,7 milijardi dolara, više od tržišne kapitalizacije Njujork tajmsa.

Vice-ove poteškoće dolaze nakon zatvaranja drugih digitalnih medijskih grupa BuzzFeed News pošto su prihodi od reklama presušili i oboje su se borili da privuku nove investicije, preuzimajući dug da bi ostali na površini.

Na drugim mestima razne medijske kompanije su takođe počele da smanjuju broj zaposlenih kao što su to učinili Dizni, Insajder, ABC njuz, NPR i Voks.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji