NASA - Ne može se isključiti da nas vanzemaljci posećuju

Američka svemirska agencija (NASA) priznala je da neobjašnjive pojave mogu, međutim, da predstavljaju „rizik po bezbednost vazdušnog prostora“.

Panel nezavisnih naučnika i eksperata kojima je NASA zadužena da ispita poreklo brojnih izveštaja o viđenjima neidentifikovanih anomalnih pojava, poznatih kao UAP ili NLO, saopštila je u četvrtak da nisu pronađeni dokazi koji bi sugerisali da su neobjašnjiva svetla na nebu dokaz posetilaca iz drugog sveta.

Međutim, na brifingu za novinare u sedištu svemirske agencije u Vašingtonu, NASA naučnik Den Evans priznao je da „prisustvo UAP-a izaziva ozbiljnu zabrinutost za bezbednost našeg neba“ i da je od najveće važnosti utvrditi da li „ovi fenomeni predstavljaju potencijalne rizike po bezbednost vazdušnog prostora.”

Komisija je sazvala panel od 16 osoba prošle godine zbog talasa interesovanja javnosti za ovu temu, posebno nakon što je američka vlada skinula tajnost sa mnoštva snimaka na kojima se čini da se vide različiti neidentifikovani objekti koji izvode manevre koje zvanična nauka ne može objasniti, često bez ikakvih očiglednih sredstava za pogon.

Govoreći nakon objavljivanja svog izveštaja na 36 stranica o ovoj temi, NASA administrator Bil Nelson preporučio je upotrebu nekoliko metoda, uključujući veštačku inteligenciju, kako bi se unapredilo razumevanje viđenja.

Takođe je objavljeno da je novog direktora imenovala NASA da nadgleda istraživanje UAP-a.

„Najvažniji zaključak iz studije je da ima još mnogo toga da se nauči“, rekao je Nelson.

Nasin nezavisni istraživački tim nije pronašao nikakve dokaze da UAP ima vanzemaljsko poreklo. Ali ne znamo šta su ovi UAP.

Pročitajte još:

U izveštaju se takođe navodi da, iako mnoga viđenja imaju bezazlena objašnjenja, neka druga koja su proučavana „ne mogu se odmah identifikovati kao poznati fenomeni koje je napravio čovek ili prirodni fenomen“.

Dodaje se da se ne može isključiti mogućnost da „potencijalno nepoznata vanzemaljska tehnologija deluje u Zemljinoj atmosferi“.

Objavljivanje NASA nalaza usledilo je nakon julskog svedočenja u Kongresu od strane veterana obaveštajne službe vazduhoplovstva, koji je rekao zakonodavcima da američka vlada rutinski krije informacije od javnosti o postojanju UAP-a.

Tokom svog svedočenja, Dejvid Gruš je rekao da je tokom svoje karijere bio obavešten o „višedecenijskom pronalaženju udesa UAP-a i programu obrnutog inženjeringa“.

Takođe je pod zakletvom izjavio da vlada u svom posedu ima avione „neljudskog” porekla i da su „biološki materijali” izvučeni sa mesta pada.

Izveštaj dolazi dan nakon što su u meksičkom Kongresu predstavljeni dokazi za koje se tvrdi da su mumificirani leševi vanzemaljaca stari 1.000 godina izvađeni iz rudnika algi u Peruu.

Novinar i istraživač koji je izneo tvrdnju imao je slične tvrdnje u prošlosti koje su opovrgnute.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji